středa 2. října 2013

Čokoládový fondant

Čokoládový fondant je mým nejoblíbenějším desertem a zamilují si ho všichni milovníci čokolády,jelikož se skládá jen z čokolády.

  • 200 g 80% hořké čokolády
  • 50 g másla
  • 150g cukru
  • 70 g hladké mouky
  • 3 vajička
Ve vodní lázni si rozpustíme máslo s čokoládou, odstavíme z plotny vmícháme cukr, mouku a vajíčka.
Vymažeme si formičku a vysypeme hrubou moukou.Dáme do ní těsto.Předehřejeme si troubu (horkovzdušnou) na 220 stupňů pečeme přibližně kolem 7-12 minut.
tento desert se musí hlídat uvnitř by mel být vláčný až tekutý a okolo by to mělo být křupavý.Každá minuta je znát někdo to peče dokonce i 20 minut záleží na troubě.Skvěle se k tomu hodí malinová redukce s vanilkovou zmrzlinou.Dnes jsem zkusila oříškovočokoládovou zmrzlinu s fíky ale už to bylo moc sladké.



Bon Apettít

6 komentářů:

  1. Teda děláš mi chutě..... fakt že jo:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Tenhle desert je tak úžasný, teplý a velmi rychlí jen těsto zabere pár minut a pečení taky.Tak holky s chutí do toho

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. ... a taky zamilovaná mňamka malého Honzíčka :-) ...

    OdpovědětVymazat
  5. To jo kvůli němu jsem ho dělal snědl ho půlku

    OdpovědětVymazat