středa 2. října 2013

Štěpánská hovězí pečeně

V dnešní době všichni proklamují asijskou kuchyni italskou ale nějak zapomínají na svou rodnou českou kuchyni která je tak chutná a zdravá.Pro připomínku jak je jednoduchá a chutná tu mám Štěpánskou pečeni.

co na ní budeme potřebovat:

  • 1 kg hovězí loupané plece
  • 150 g špeku
  • sůl 
  • pepř
  • 3 lžíce sádla
  • 3 cibule
  • 1 l hovězího vývaru
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček černého pepře
  • 3 bobkové listy
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce studeného másla

1/3 špeku si nakrájíme na klínky s zbytek na kostičky. Špekem na klínky si prošpikujeme maso kdo má rád vejce muže si jimi také prošpikovat maso či si je poté přidat do omáčky. Prošpikované maso si ze všech stran osmažíme na sádle. A z hrnce vyjmeme stranou.
Cibuli nakrájenou na kostičky osmažíme v tentýž hrnci až je hnědá přidáme špek a koření opatrně se solí špek sám o sobě je slaný.Až i špek je sklovatý a koření uvolní svoji vůni zalijeme vývarem a vrátíme maso zpět do hrnce.Celé vaříme cca 2 hodiny dokud není maso krasně měkké...
Omáčku propasírujeme a na závěr zamícháme studené máslo.
Lze podávat s knedlíkem i rýží my milujeme rýži k tomu.

Bon Appetít

Žádné komentáře:

Okomentovat