sobota 9. listopadu 2013

Tom Yum polévka

1 l vývaru
2 kafírové listy
2 stonky citronové trávy
kousek galangalu
krevety
thajské chilli papričky podle chuti
chilli pasta 
2 lžíce rybí omáčky (popř. ústřicové)
2 stonky jarní cibulky
šťáva z 1 limetky
4 - 6 zralých rajčat
do 1 dcl kokosového mléka
fazolové lusky
                                                                                                                                                                                                                                                        čerstvý koriandr

Tato polévka je velmi jednoduchá a hotová za pár minut.
Do hotového vývaru si hodíme citronovou trávu lepší je jí trochu paličkou poklepat aby uvolnila svou vůni, s ni přidáme kafírové listy, kalangal nakrájený na plátky.To vaříme asi minutu po té přidáme chilli papričky podle chuti, chlli pastu  na Tom yum. Rybí omáčkou velmi opatrně tou dosolujeme, jarní cibulku a opět vaříme par minut ve finále přidáme nakrojené krevety šťávu z limety také  podle chuti, nakrájená rajčata a fazolové lusky zalijeme ještě kokosovým mlékem přidáme koriandr a necháme 5 minut provařit.
A už je hotovo...

Bon Appetit



Žádné komentáře:

Okomentovat