sobota 5. září 2015

citronové cupcakes


Když přišel čas velikonoca vše hrálo barvami, tak jsme se rozhodli vytvořit tyto osvěžují cupcakes který rozvinou paletu barev nejev ústech ale i v oku... a aby bylo co nabídnout koledníkům v tuhém stavu.



Ingredience na cup cake:

  • 200g hladké mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 150g cukru krupice
  • 4 vejce
  • 150ml zakysané smetany
  • 150ml slunečnicového oleje

Ingredience na sirup:
  • 4 lžíce cukru moučka
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžíce pomerančové šťávy (z červeného pomeranče)
  • 1 lžíce limetové šťávy

Ingredience na čepičku neboli pusinku:
  •  3 velké bílky
  • cukr 50 g
  • 3 lžíce kukuřičného škrobu




Troubu předehřejeme na 180°C, formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky. 
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr a promícháme. V jiné míse promícháme lehce prošlehaná vejce se zakysanou smetanou a olejem. Tekutou směs promícháme se suchou a rozdělíme na tři stejné části. Do jedné vmícháme citrónovou kůru a šťávu, do druhé limetovou a do třetí pomerančovou. Poměrně tekuté těsto rozdělíme do připravené formy a pečeme 30-40 minut dozlatova. 
Mezitím si připravíme sirup - budeme ho potřebovat hned, jak se cupcakes dopečou. 
Cukr rozdělíme do třech sklenic, do každé přidáme jeden druh citrusové šťávy a promícháme, ař se cukr rozpustí. 
Jakmile vytáhneme cupcakes z trouby, propícháme je špejlí (hodně - asi tak 10-15x každý) a ihned polijeme připraveným sirupem´podle druhu. Necháme vychladnout

Mezitím troubu stáhneme na 100°C a připravíme si pusinky,vyšleháme do  tuha sníh a pozvolna do měj zašleháváme cukr na konec zašleháme velmi opatrně solamil.
Když toto máme rozdělíme si sníh do mystiček a přidáme barvivo podle toho jakou barvi si přejeme. 
Dáme peci na 100°c cca 90 min pokud vám začnou hnědnou dám na vrch pečíčí papír a to zabrání změně barvy.
Po upečení zkopletuji poliji sirupem a posadÍm na vrch čepičku.
  BON APETTÍT

Žádné komentáře:

Okomentovat