Na nudle PAD THAI budeme potřebovat:
8 porcí
- 500 g kuřecích prsou
- 400 g širokých rýžových nudlí
- 500 g sojových výhonků
- 2 svazky pažitky
- 50 g čerstvých krevet
- 5 vajec
- 2 svazky jarní cibulky
- 50 g nasekaného zázvoru
- 100 g kešu oříšků
- 200 g tofu kostiček, smažených
- 100 g zelených fazolek
- 1 svazek koriandru
- 20 g nasekaného česneku
- jemné nudličky z limetové kůry
- 2 zelené chilli papričky
- 2 červené chilli papričky
- rostlinný olej
- sul pepř
Na omáčku
- 200 ml tamarindové šťávy
- 200 g palmového cukru
- 100 ml rybí omačky
- 100 g bílého cukru
- 1 limeta
A nyní se dáme do toho, vše musíme mít nachystané a nakrájené.jakmile rozpálíme pánev vše házíme na ní dohromady a rychle mícháme.Ale nejdříve se podíváme na omáčku která musí byt také hotova.
V rendlíku pomalu rozpustíme palmový cukr a tamarindovou šťávu. To celé dochutíme rybí omáčkou, s ní velmi opatrně její chuť se rozvine ať to nemáte přesolené.
A nyní konečně ty slibované Pad Thai nudle jak mají být:
Rýžové nudle namočíme do studené vody přibližně na jednu hodinu.
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
Na rozpálené pánvi s trochou oleje orestujeme rozmačkaný česnek a zázvor, přidáme rozmíchaná vejce, krevety, kuřecí maso a nakrájené chilli papričky.
Zalijeme omáčkou, trochou kuřecího vývaru a okapané nudle.Vše povaříme a dochutíme případně omáčkou, podle chuti osolíme.Přidáme sojové výhonky pažitku, zelené fazolky, tofu, a limetovou kuru.
Na talíř servírujeme posypeme jarní cibulkou, bylinkami, posypané kešu oříškami které jsme si orestovali a rozdrtili v hmoždíři.A jako třešničku na dortě 1/4 linety. Kterou podle chuti zakapeme hotové jídlo.
Bon Appétit
..super Kristýnko, jsem tak moc ráda, že sis založila blog o vaření a pečení. Jsi totiž skvělá kuchařka a já jsem za to na Tebe pyšná.Tak ať se Ti na blogu líbí a daří...mám Tě moc ráda...mamka
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat