Toto je jídlo na které jsem se chystala velmi dlouho, jelikož miluji mexickou kuchyni.Myslela jsem si že je to složité jídlo ale naopak je tak jednoduché a vynikající mísení druhů ingrediencí dá naprostý skvost.Ze začátku po na mě působilo jak kdyby vařila kočička s pejskem.
Co na něj budeme potřebovat.
- chilli podle chuti
- nakládané fazole
- pinta fazole namočené přes noc a uvařené
- 4 kostičky hořké čokolády
- skořici
- fazolové lusky
- mleté hovězí maso
- červenou cibulku
- trochu olivového oleje
- sůl
- pepř
- cukr
- zakysanku na servírování
- rajčatový protlak
- vodu či vývar na vaření
- koriandr
- rajčata
Seznam je velmi dlouhý ale nebojte je to velmi jednoduché.Na olivovém oleji si osmažíme červenou cibulku po té přidáme maso které důkladně osmažíme a rozděláme tak aby nebylo na velké hrudky. Přidáme rajčatový protlak rajčata fazolové lusky, pinta fazole podlijeme vodou či vývarem a dáme na půl hoďky do trouby.Po té vyjmeme a dáme zpět na plotnu kde vaříme podle potřeby ale přidáme k tomu koriandr nakládané fazole čokoládu a trochu mleté skořice.Někdo používá celou já ji neměla.Dochutíme solí cukrem a pepřem.Chvilku provaříme a můžeme servírovat s rýží.zkusila jsem k tomu divokou i jasmínovou a musím říci jasmínová je jasmínová na vrch dáme zakysanku aby zjemnila ostrost.Pro milovníky lze přidat i nachos ....
Bon Appetít
To je panečku dobrot, Kristýnko! Musím říct, že teď bych si nejraději dala tu kyselicu :o)
OdpovědětVymazatHezký večer, Helena
děkuji moc Helen, kyselica byla vynikající ale druhý den mi začala i v lednici kvasit.jo zelí je zelí
OdpovědětVymazat