Den před tím jsme měli k večeři, spousta lidí se chytne za hlavu ale my to máme rádi a jelikož jsem holka která vyrůstala na vesnice, tak to do mé kuchyně neodmyslitelně patří a to jitrnici,prejt brambory zelí a jak jinak než k tomu všemu jitrnice.Jitrnice zmizeli z talíře během chvilky tak i prejt ( jsme masáci ) ale zůstalo mi zelí a brambor a nač to vyhazovat když druhý den z toho bude vynikající polévka moravská kyselica.
Co na ni bude potřeba:
- 2 klobása ( preferuji jednu ostrou a druhou nějakou jemnou ) ne paprikovou jinak polévka bude růžová
- brambor
- zelí
- špek
- uzený
- smetanu 30%
- zakysanku
- bobkový list
- nové koření
- černý pepř celý
- trochu octa
- sůl
- cukr
- cibuli
Nejdříve si v hrnci uvaříme uzené s bramborem až je měkké tak vyjmeme z vody a nakrájíme na kostičky spolu s bramborem vodu nesléváme ale poslouží nám jako (vývar).
Cibulku si nakrájíme na drobno a orestujeme na sádle v hrnci přihodíme k ni po chvilce klobásy a špek poté zelí a zalijeme vodou z uzeného, přidáme koření a necháme vařit cca 10 min.
Po deseti minutách přidáme uzený, brambor a smetanu tu opět provaříme chvilku a dochutíme cukrem a octem popř solí.Polévka má byt kyselosladká.
Servírujeme se zakysanou smetanou pokud nechceme nevadí ale je to taková třešnička na dortu.
Bon Appetít
Žádné komentáře:
Okomentovat