Ingredience na vývar:
- morkové kosti
- hovězí oháňka
- kousek hovězího masa
- celý zázvor
- 5x badyán
- 1x skořice
- 4x kardamon
- cibule
- sůl
- popřípadě rybí omáčka na dochucení
Ingredience na polévku:
- kousek falešné svíčkové nakrájené na tenké plátky viz. foto
- rýžové nudle
- koriandr
- chilli dle chuti
- jarní cibulka
- 1 červenou cibuli nakrájenou na plátky
- hrst mango klíčků
- limeta
Na sucho si osmažíme rozpůlenou cibuli až je spíše více do hněda přidáme zázvor který jsme si rozkrojili po délce na půl (o velikosti palce) po chvilce přihazujeme badyán, skořici, kardamon a až to celé začne nádherně vonět zalijeme po okraj vodou a přidáme morkové kosti, hovězí oháňku a kousek hovězího masa.Tot prozatím vše a necháme pomalu vařit jako pořádný vývar 3-4 hodinky...Mezitím máme čas na kafčo.
Hodinku před dovařením vývaru si namočíme rýžové nudle do studené vody.
Až se nám vývar dovaří přes plátínko ho přecedíme tak aby nám zůstal čistý vývar.Jak naložíte s mase je jen na vás je velmi cítit kořením .Ja ho nakrájela Honzíkovi do polévky.Vyndáme si Rýzové nudle do cedníku a na vteřinku je ponoříme do vařícího vývaru aby změkli a tím se i uvaří.Rýzové nudle dáme do středu misky a všechny ingredience přidáme viz foto.Toho masa se nebojte je syrové ale díky velmi horkému vývaru se uvaří raz dva když je na tenké platky. to celé zalijeme hotovým vývarem a jen
Žádné komentáře:
Okomentovat