Toto je velmi zajímavá kombinace, nebojte se toho filnalní výtvor je dokonalý.Užasná kombinace slaného se sladkým tak i teplého se studeným.
Coje potřeba na polévku:
- houby dle vašeho uvážení, ja použila hlívu a odkrojky z tmavých žampionů (Portobello)
- cibuli
- rýži
- zeleninový vývar
- tymián
- trochu smetany
- sůl,pepř
- lanýžový olej (pro náročné)
- a zakysanou smetanu na servírování
Nejdrříve osmažíme cibulku do sklovata na olivovém oleji,poté přidáme houby a take restujeme aby uvolnili tu jejich úžasnou vůni a chuť,přihodíme tymián.Až budou orestované přidáme hrst rýže zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vše povařit, dokud rýže nebude skoro rozvařená.Ve finále ji rozmixujeme dohladka a přidáme kapku lanýžového oleje.
Ale než ji rozmixujeme připravíme si toasty k polévce a na ně potřebujeme:
- Vrchní část žampionu (hlavičky) - Portobello
- modrý sýr gorgonzolu - aromatičtější
- vlašské ořechy
- jabklo
- citrón
- bagetu/ciabatu
Na pánev kápneme trošku olivového oleje a na něj poklademe žampiony-Portobello
a vedle opečeme bagetu či ciabatu.Chvilku to trvá tak si mezitím nakrájíme jablko na proužky podle mé zkušenosti čím tenčí tím lepší (struhadlo nahrubo) a zakapeme citonovou šťávou aby neztmavli.
Když už máme vše opečené tak si předehřejeme troubu na gril.
Na bagetu naskládáme Portobello na to gorgonzolu, vlašské ořechy a dáme pod gril zapéci.
Na zapečený toast dáme jablečný salát.
A podáváme s rozmixovanou polévkou a zakysanou smetanou.Pro ty co holdují masu tak jako já, je možné přidat prosciutto to se k tomu užasně hodí.
...Bon Apettít...
Žádné komentáře:
Okomentovat