neděle 22. září 2013

Nakládané ovoce

 potřebujeme:

  • 1 kg ovoce
  • 1 kg cukru

 na odvážený cukr nalijeme tolik vody, kolik je potřeba k jeho úplnému rozpuštění. Poté vaříme, dokud nedosáhneme správné hustoty. Správná hustota svařeného cukru je, v momentě, když vložíte do vařícího roztoku naběračku a pozvednete ji, objeví se vlákno na němž větší kapky zůstávají viset.
Sterilizujeme si sklenice vařící vodou naplníme ovocem a zalijeme nálevem.
předehřejeme si troubu na 160 stupňů a uzavřené sklenice vložíme na plech s vodou necháme zavařovat cca 20 min potí je vyjmeme a otočíme víčkem vzhůru a necháme vychladnout do druhého dne.Poklepáním zjistíme zda je to správně uzavření


Bon appétit

Žádné komentáře:

Okomentovat