středa 2. října 2013

Pro milovníky italské kuchyně





Rychlé a jednoduché jídlo, mnou oblíbené.
Co na něj budete potřebovat:

  • špagety
  • olivový olej
  • česnek klidně celou paličku
  • čerstvá rajčata
  • sušená rajčata
  • krevety
  • parmezán
  • čerstvou bazalku
  • jarní cibulku
  • čerstvě mletý pepř

Nejdříve si dáme vařit špagety.Oloupeme si česnek a nakrájíme na plátky jarní cibulku na kolečka.sušená rajčata na proužky, čerstvá rajčata na půlku a krevety oloupeme rozkrojíme na hřbetě kde vyndáme střívko a rez vedeme na místo kde vyla hlavička a to rozkrojíme aby se rozevřeli a krásně nám drželi na talíři.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej nebojte se ho dát více,  osmažíme na něm krevety, když jsou krásně růžové a otevřené přihodíme česnek, sušená rajčata přidáme trosku vody ze špaget aby se tím rajčata nasákla a dále přihazujeme zbytek.Ve finále přihodíme okapané špagety a chvilku restujeme zasypeme parmezánem promícháme a už jen hurá na talíř.Pro milovníky parmezánu jako jsem je řádně zasypat na vrchu.
Vše dáváme podle chuti kdo jak co má rád opatrně se solí parmezán je slaný a i sušená rajčata.

Bon Apettít


Žádné komentáře:

Okomentovat