středa 2. října 2013

Vánoční hrušky a jablka,ideální na chladné večery (Dia)

Desert pro chladné dny a večery, velmi chutný a krásně zahřeje když přijdete vymrzlí z procházky.
potřebujeme na to:

  • jablka 
  • hrušky
  • skořici celou
  • badián
  • hřebíček
  • cukr (dia cukr )
  • citrónovou kůru
  • citrón
jablka a hrušky oloupáme zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky.V hrnci si rozpustíme cukr s vodou a dáme tam koření s ovocem povařit do měkka, ale tak aby nebyli rozvařený.
lze i tento desert zavařit.
Naplníme sklenice uzavřeme je a dáme je zavařit do trouby na plech s vodou na 20 min na 120 stupňů.
Poté je vyndáme a postavíme na víčko než vychladnou.
V zimě pak stačí otevřít a v rendlíku ohřát, pro velmi chladné večery lze přidat i rum.

Bon Apettít

5 komentářů:

  1. Kristýnko, to bude mít taťka radost...jsi šikulka. MTR mamka

    OdpovědětVymazat
  2. Sliny se sbíhají. Také to dělám, ale zavařování v troubě jsem ještě nikdy nezkusila.

    OdpovědětVymazat
  3. je to stejné jako v hrnci, ale s tím rozdílem že do troby dám více sklenic

    OdpovědětVymazat
  4. překrásný blog! děkuji ti za něj Kistýnko.
    papa andy

    OdpovědětVymazat
  5. I já děkuji,To pohladí na duši

    OdpovědětVymazat