Po delší pauze co náš chlapeček marodil by jsem udělala co by jen chtěl, jak jsme zjistili oblíbil si donut, předci ten z krámu není nejlepší, tak jsem se do něj pustila.
Co na něj budeme potřebovat:
- Kvasnice
- 3 dl mléka + mléko na kvásek
- 500 g polohrubé mouky
- 40 g masla
- 40 g cukru krupice
- citronovou kůru
- dvě lžíce rumu
- 3 žloutky
- olej na smažení
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem,mezitím si zaděláme na kvásek,přidáme mouku vyběhnutý kvásek, citrónovou kůru,rum a podle potřeby přidáváme mléko či mouku. Těsto musí být tužší jako na buchty.Těstu uděláme peřinku jak mě učila moje mamka zakryjeme utěrkou a dáme kynout. Já to urychluji tak ze dam těsto do trosku předehřáté trouby, aby bylo v teple a krásně vyběhlo.Až nám těsto vyběhne, vyválíme na válu z něj silnější placku ze které vykrajujeme kolečka s dírou uvnitř. Já použila skleničku a vykrajovátko na cukroví.
Až máme vykrájené kolečka necháme je ještě chvilku vykynout. Mezitím si připravíme v rendlíku rozpálený olej můžeme je i fritovat.Plotýnku stáhneme tak a polovinu aby nám donuty nezčernali a propekli se.Smažíme je z obou stran.Až je máme usmažené můžeme je zdobit dle libosti.
Používala jsem horkou čokoládu rozehřátou ale nejlepší jsou obalené v cukru se skořicí.
A jen Bon Appetít
Hmm..... voní až sem:-))
OdpovědětVymazatprovoněli celý barák i soused pod námi mi volal: Co sousedko zase pečete mam tu návštěvu a děláte nám jen samé chutě...
OdpovědětVymazatZ této porce jsem jich udělala přes 20 tak si je přítel vzal do práce aby tu nebyli jen na parádu a zmizeli během 3 minut. Odpoledne když jsme za ním šli tak všichni chválili a ptali se kdy budu znovu péci.
...ti Tvoji hoši mají štěstí, že mají doma takovou pekařku, kuchařku...mamka
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatA já mám to štěstí že jsi mě k tomu vedla a naučila.
OdpovědětVymazat