neděle 22. září 2013

Domácí džem (Jahodová hruška se zázvorem či vanilkou, borůvková, meruňková, broskvová a malinová) vhodná pro diabetiky


letos jsem zkusila poprvé udělat domácí marmeládu a to díky svému chlapečkovi-Honzíkovi, který objevil jejich kouzlo.Po pátráni v supermárketech jsem zjistila, ze marmelády obsahuji nespočet Eček a tak jsem se do toho pustila a ve finále jsem objevila jejich kouzlo a jednoduchost.
Co na to potřebujeme skoro nic:
  • Ovoce nejlépe ze zahrady
  • želírovací cukr Extra od Dr.Oetkra
  • kyselinu citrónovou 
  • popřípadě ještě cukr
Jelikož můj tatínek má cukrovku, chtěla jsem aby je mohli i on a i mé koláče či dorty jimi naplněné, proto jsem použila od Dr.Oetkra želírovací cukr vhodný pro diabetiky,Ten normální má oranžový obal a ten pro diabetiky má modrý obal.

A nyní s chutí na to, pokud máme ovoce očištění vypeckované, dáme ho do hrnce k tomu přidáme želírovací cukr na zadní straně je návod kolik ovoce na dávku cukru přidáme kyselinu citronovou jen na špičku nože a vše povaříme.mezitím si připravíme sklenice které vylijeme vařící vodou tak aby byli teple a naplníme již hotovým džemem, zavíčkujeme a postavíme na plech do kterého dáme trochu vody a zavařit do trouby.Troubu si předehřejeme na 160°C na 30 min.
Po třiceti minutách vyndáme z trouby a postavíme mimo plech víčkem vzhůru a necháme přes noc vychladnou.Poklepáním zjistíme ze je do dobře zavaření.






Bon appétit


2 komentáře: