středa 2. října 2013

Domácí Donuty




Po delší pauze co náš chlapeček marodil by jsem udělala co by jen chtěl, jak jsme zjistili oblíbil si donut, předci ten z krámu není nejlepší, tak jsem se do něj pustila.

Co na něj budeme potřebovat:
  • Kvasnice
  • 3 dl mléka + mléko na kvásek
  • 500 g polohrubé mouky
  • 40 g masla
  • 40 g cukru krupice
  • citronovou kůru
  • dvě lžíce rumu
  • 3 žloutky
  • olej na smažení
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem,mezitím si zaděláme na kvásek,přidáme mouku vyběhnutý kvásek, citrónovou kůru,rum a podle potřeby přidáváme mléko či mouku. Těsto musí být tužší jako na buchty.Těstu uděláme peřinku jak mě učila moje mamka zakryjeme utěrkou a dáme kynout. Já to urychluji tak ze dam těsto do trosku předehřáté trouby, aby bylo v teple a krásně vyběhlo.Až nám těsto vyběhne, vyválíme na válu z něj silnější placku ze které vykrajujeme kolečka s dírou uvnitř. Já použila skleničku a vykrajovátko na cukroví.
Až máme vykrájené kolečka necháme je ještě chvilku vykynout. Mezitím si připravíme v rendlíku rozpálený olej můžeme je i fritovat.Plotýnku stáhneme tak a polovinu aby nám donuty nezčernali a propekli se.Smažíme je z obou stran.Až je máme usmažené můžeme je zdobit dle libosti.
Používala jsem horkou čokoládu rozehřátou ale nejlepší jsou obalené v cukru se skořicí.
A jen  Bon Appetít




5 komentářů:

  1. provoněli celý barák i soused pod námi mi volal: Co sousedko zase pečete mam tu návštěvu a děláte nám jen samé chutě...
    Z této porce jsem jich udělala přes 20 tak si je přítel vzal do práce aby tu nebyli jen na parádu a zmizeli během 3 minut. Odpoledne když jsme za ním šli tak všichni chválili a ptali se kdy budu znovu péci.

    OdpovědětVymazat
  2. ...ti Tvoji hoši mají štěstí, že mají doma takovou pekařku, kuchařku...mamka

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. A já mám to štěstí že jsi mě k tomu vedla a naučila.

    OdpovědětVymazat