neděle 3. listopadu 2013

Chilli con carne


     Toto je jídlo na které jsem se chystala velmi dlouho, jelikož miluji mexickou kuchyni.Myslela jsem si že je to složité jídlo ale naopak je tak jednoduché a vynikající mísení druhů ingrediencí dá naprostý skvost.Ze začátku po na mě působilo jak kdyby vařila kočička s pejskem.
Co na něj budeme potřebovat.

  • chilli podle chuti
  • nakládané fazole
  • pinta fazole namočené přes noc a uvařené
  • 4 kostičky hořké čokolády
  • skořici
  • fazolové lusky
  • mleté hovězí maso
  • červenou cibulku
  • trochu olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • zakysanku na servírování
  • rajčatový protlak
  • vodu či vývar na vaření
  • koriandr
  • rajčata
Seznam je velmi dlouhý ale nebojte je to velmi jednoduché.Na olivovém oleji si osmažíme červenou cibulku po té přidáme maso které důkladně osmažíme a rozděláme tak aby nebylo na velké hrudky. Přidáme rajčatový protlak rajčata fazolové lusky, pinta fazole podlijeme vodou či vývarem a dáme na půl hoďky do trouby.Po té vyjmeme a dáme zpět na plotnu kde vaříme podle potřeby ale přidáme k tomu koriandr nakládané fazole čokoládu a trochu mleté skořice.Někdo používá celou já ji neměla.Dochutíme solí cukrem a pepřem.Chvilku provaříme a můžeme servírovat s rýží.zkusila jsem k tomu divokou i jasmínovou a musím říci jasmínová je jasmínová na vrch dáme zakysanku aby zjemnila ostrost.Pro milovníky lze přidat i nachos ....
Bon Appetít

2 komentáře:

  1. To je panečku dobrot, Kristýnko! Musím říct, že teď bych si nejraději dala tu kyselicu :o)
    Hezký večer, Helena

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji moc Helen, kyselica byla vynikající ale druhý den mi začala i v lednici kvasit.jo zelí je zelí

    OdpovědětVymazat