pátek 26. prosince 2014

Domácí burger bulka

Dlouhou dobu jsem hledala dobré burger bulky které budou vlacné ale né moc nadýchané a předsi je tu ten recept.


Na tyto super bulky potřebujeme:

  •  1 lžíce sušeného droždí
  • 120 ml teplé vody
  • 120 ml mléka
  • 2 lžíce rozehřátého másla
  • 1 velké vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mořské soli
  • 375 g hladké mouky
  • 1 rozšlehané máslo na potření
Postup je velmi snadný co vidíte v ingrediencích smícháme dohromady a bud v robotu či jako babičky, použijeme ruční sílu vypracujeme po dobu 10 minut aby se do těsta dostal hezky vzduch a krásně bylo křehké.Uděláme mu pelíšek v míse vysypané moukou tak i na těstu musí být lehká peřinka a zakryjeme utěrkou.Těsto necháme zrát hodinku v teple. Mělo by zdvojnásobit objem...



Po hodince ho vyklopíme na pomoučený vál a uděláme z něj 8 bochánků, které necháme ještě 40 minut kynout pod utěrkou na připraveném plechu. meyitím si předehřejeme troubu na 185°C horkovzdušnou na 160-170°C vykynuté bulky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mákem,solí,sezamem.Prostě tak jak to máme rádi a šup s nimi do trouby.Pečeme 15-18 min. podle toho jak zlátnou.


A už jen Bon Apettít

Žádné komentáře:

Okomentovat