pátek 26. prosince 2014

Roast beef



A je to tu, čas kdy už máme plné zuby kapra a po masovém půstu se těšíme na pořádné maso,Jedem recep tu je který zaručeně uhasí vaše huťové buňky jak k obědu tak i k večeři.

Co na to a jak na to?
  • kus krásné loupanné plece samožřejmně hovězí
  • hořčici dojin
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

Postup je velmi jednoduchý ač se ydá jednoduchý.Léta jsem se toho bála a vymlouvala se že nemám tepleměr domasa, Ale jde to i bez něj...
No, maso si malozíme do lžíce dijonské hořčice, trochu olivoveho leje, soli a pepře.Musíme to hezky vtřít do masa, jako by jste se s nim mazlili.Maminka mi říkala můžeš mít sebe lepší roboty a náčiní ale pokud do toho nedáš kus sebe a nebudeš to milovat, nikdy to nebude VAU.Necháme ho proležet cca 30 min. je libo klidně i přes noc.
Proleželé maso osmahneme ze všech stran velmi z prudka. Dáme do pekáčku a do předhřáté troubz na 150°C podle toho jak vam trouba hřeje.Mě hřeje méně tak dávám 150°C a peču 30-45 minut, teplota uvnitř masa bz měla být okolo 54°C ja to poynávám tak že kdzž maso kontroliju a zatlačím na něj a stale je velmi mekké,  dam dodelat. Musí tak hezky pružit
Až je hotové nežte ho chvilku zchladnout ať vam všechna šťáva nevyteče ven...A tz odvážnější mohou zkusit počkat až do večera kdz maso uplně zchladne a jako studené na bagetu.
Úžasné.
Jak vidíte my to málo kdy vydržíme.




Bon Apettít

Žádné komentáře:

Okomentovat