čtvrtek 8. ledna 2015

hustá houbovorýžová polévka s toastem a ovocným salátem


Toto je velmi zajímavá kombinace, nebojte se toho filnalní výtvor je dokonalý.Užasná kombinace slaného se sladkým tak i teplého se studeným.
Coje potřeba na polévku:   
  • houby dle vašeho uvážení, ja použila hlívu a odkrojky z tmavých žampionů (Portobello)
  • cibuli
  • rýži
  • zeleninový vývar
  • tymián
  • trochu smetany
  • sůl,pepř
  • lanýžový olej (pro náročné)
  • a zakysanou smetanu na servírování

Nejdrříve osmažíme cibulku do sklovata na olivovém oleji,poté přidáme houby a take restujeme aby uvolnili tu jejich úžasnou vůni a chuť,přihodíme tymián.Až budou orestované přidáme hrst rýže zalijeme zeleninovým vývarem a necháme vše povařit, dokud rýže nebude skoro rozvařená.Ve finále ji rozmixujeme dohladka a přidáme kapku lanýžového oleje.
Ale než ji rozmixujeme připravíme si toasty k polévce a na ně potřebujeme:
  • Vrchní část žampionu (hlavičky) - Portobello
  • modrý sýr gorgonzolu - aromatičtější
  • vlašské ořechy
  • jabklo
  • citrón
  • bagetu/ciabatu
Na pánev kápneme trošku olivového oleje a na něj poklademe žampiony-Portobello
a vedle opečeme bagetu či ciabatu.Chvilku to trvá tak si mezitím nakrájíme jablko na proužky podle mé zkušenosti čím tenčí tím lepší (struhadlo nahrubo) a zakapeme citonovou šťávou aby  neztmavli.
Když už máme vše opečené tak si předehřejeme troubu na gril.
Na bagetu naskládáme Portobello na to gorgonzolu, vlašské ořechy a dáme pod gril zapéci.
Na zapečený toast dáme jablečný salát.
A podáváme s rozmixovanou polévkou a zakysanou smetanou.Pro ty co holdují masu tak jako já, je možné přidat prosciutto to se k tomu užasně hodí.




...Bon Apettít...

Žádné komentáře:

Okomentovat