pondělí 7. října 2013

Kung Pao


Kung pao patří mezi mé jedno z oblíbených jidel,které je lehké a jednoduché.a co víc chutné v každém počasí.

  • 200 g kuřecích prsou
  • hrst kešu oříšků
  • lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • nastrouhaný stroužek česneku
  • 2 jarní cibulky
  • 3 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
  • lžíce vody
  • 4 lžíce sojové omáčky
  •  lžíce cukru - lepší je palmový cukr
  • 1/2 červené papriky
  • lžíce ústřicové omáčky
  • lžíce rýžového octa popřípadě vinného octa
  • lžíce saké či sladkého vína
  • olej 
  • pár kapek sezamového oleje
  • jasmínová rýže
  • chilli

Nejdříve si dáme vařit rýži pořádně ji propereme a na jeden díl rýže dáme jeden a pul dílu vody.
Vaříme ji dokud není kyprá a voda se nevyvaří.
Maso si nakrájíme na nudličky a smícháme ho s jednou lžíci škrobu a trochou sojové omáčky,necháme maso na chvilku odležet v lednici.Mezitím si připravíme omáčku na kung pao. Smícháme zbytek sojovky, zbytek škrobu, ústřicové omáčky, cukr, vino  a ocet.Vše promícháme.
Nakrájíme si papriku na plátky tak i jarní cibulku po délce kešu oříšky si zlehka opražíme na pánvi, nakrájíme si chilli a nastrouháme zázvor s česnekem.

Rozehřejeme si pánev na kterou dáme olej s pár kapkami sezamového oleje na něm osmažíme maso,To pak vyndáme do misky a přidáme do pánve česnek se zázvorem a chilli, to restujeme cca 30 s. Po té vrátíme zpět maso do pánve a přidáme papriku a pak cibulku.Ve finále vlijeme omáčku a přidáme kešu oříšky. Pokud máte radši více omáčky nastavíme ji vývarem který vlijeme až na konec a mírně povaříme aby se omáčka trochu zredukovala.My máme rádi v omáčce i hlívu ústřičnou, kterou si namočím hodinu předem a pokrájím na větší kousky a přidávám ji na konec s vývarem aby se chvilku povařila.
Podáváme s jasmínovou rýží.

Bon Apettít



Žádné komentáře:

Okomentovat